Hideg tél vár Európa nyugati felére

A megszokottnál alacsonyabb hőmérséklet várható november és január között Európa nyugati felében, vagyis hideg télre lehet számítani.

Az amerikai székhelyű Weather Services International (WSI) szerint Skandináviában és Kelet-Európában viszont az átlagosnál magasabb hőmérséklet lehet.
“A rendelkezésre álló adatok szerint ismét az átlagosnál hidegebb télre lehet számítani a brit szigeteken és a kontinens nyugati részében, noha a tél nem lesz annyira kemény, mint tavaly” – mondta a WSI egyik meteorológusa. A leghidegebb idő a tél elején és végén várható – részletezte Todd Crawford.
A WSI tavaly pontosan jósolta meg a Nagy-Britanniára váró szokatlanul hideg telet, idei előrejelzését ismét arra alapozza, hogy az Észak-atlanti Oszcilláció (NAO) szokatlanul erős negatív fázisban van.
A NAO olyan természetes éghajlati jelenség, amely befolyásolja az Európában tapasztalható hőmérsékletet és csapadékot.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.