Hibrid Yarist készül gyártani a Toyota

A Toyota Motor Corporation Franciaországban készül gyártani a Yaris hibrid változatát a következő, jövő év áprilisában kezdődő pénzügyi évtől – írja a Mid-Japan Economist japán gazdasági lap forrás megnevezése nélkül.

A lap részben a Toyota tulajdonában van. A lap értesülését a Toyota szóvivője nem kommentálta. A francia La Tribune lap egy évvel ezelőtt szellőztetett meg hasonló értesülést a Yaris modelleket gyártó Valenciennes üzemmel kapcsolatban. A Toyota szóvivője akkor cáfolta a hírt.
A Japánban Vitz néven forgalmazott szubkompakt modell benzin-elektromos változatát Európában kívánják értékesíteni. A hibrid autók viszonylag alacsony népszerűségnek örvendenek az alacsony fogyasztású dízel modelleket preferáló európai piacon.
A Toyota korábban már jelezte, hogy 2020-ig a teljes modellpalettájára ki kívánja terjeszteni a benzin-elektromos hajtáslánc opciót, de a Yaris/Vitz modellről külön nem tett említést.
A Honda Motor Co. a következő hónapokban dobja piacra a Yarisnak versenytársat jelentő, Európában Jazz, Japánban Fit néven futó modelljének hibrid verzióját, amit ebben a hónapban mutat be a párizsi autószalonon.

Ajánlott tartalom

A napenergiával működő autók rejtélyes világa feltárul

2030-ra 60 százalékkal csökkenhetnek a napelemes autók költségei.