Hibrid hajtású buszokra kapott megrendelést a Rába

Huszonnyolc dízel-elektromos hibrid autóbusz szállításáról írt alá megállapodást a Rába Jármű Kft. Az új, alacsonypadlós, légkondicionált Volvo 7900-as típusú autóbuszok a jövő év elején állnak forgalomba a fővárosban. A hírre a Rába részvények kismértékben erősödtek, zárás előtt 0,8 százalékos emelkedésben álltak, 1330 forinton.

A szerződés értelmében a Rába-Volvo együttműködés egyedülálló hibrid technológiával rendelkező járműveket szállít a BKK csuklós autóbusz üzemeltetői tenderét megnyerő T&J Busz Projekt Kft-nek. Az új, alacsonypadlós, légkondicionált Euro6 motorral felszerelt Volvo 7900-as típusú autóbuszok jövő év elején állnak forgalomba a belvárosi vonalakon.

A környezetvédelmi normák szigorodásával párhuzamosan a Rába stratégiai partnere, a Volvo az Euro6-os dízelmotor fejlesztésen túlmutató megoldást dolgozott ki. A buszokat megnövelt befogadóképesség jellemzi, és akár 39 százalékkal alacsonyabb üzemanyag felhasználást, 40-50 százalékkal kevesebb károsanyag kibocsátást, valamint csendes, elektromotoros indulást tesznek lehetővé.

A fejlesztések során a dízel erőforrást egy komplett elektromos hajtóművel építették egybe. Ennek köszönhetően a jármű alkalmazkodni tud a városi közlekedés folyamatosan változó körülményeihez. A forgalmi viszonyoknak megfelelően az autóbuszok tisztán elektromos hajtással, vagy a legszigorúbb kibocsátási normáknak is megfelelő Euro6 dízel motorral is képesek működni, és ezek a hajtások egyszerre is működnek, ha a körülmények úgy kívánják.

forrás: orientpress.hu

Ajánlott tartalom

Rekordszámú autót adott el a Volvo Cars az első negyedévben

A kínai többségi tulajdonú Volvo Cars a közös és társult vállalkozásokat nem számítva 6,8 milliárd svéd korona (230,86 milliárd forint) működési bevételre tett szert az idei első negyedévben, ami 8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - derül ki a cég honlapjára szerdán feltöltött adatokból.