Hibrid autó gyártását tervezik az Őrségben

Egy utazóbőrönd méretűre összehajtható, ultrakönnyű elektromos robogó, és egy hibrid meghajtású, két kisebb járművé alakítható személygépkocsi fejlesztésén dolgozik az őrszentpéteri Antro csoport.

A robogó sorozatgyártása jövőre, az autóé két-három éven belül indulhat el a tervek szerint.
A csoport 2001-ben kezdett el dolgozni a kéttagú, három-, és hatszemélyes modellekből álló Solo-Duo autócsalád fejlesztésén, amelynek hét évre rá készült el az első koncepcióváltozata. A karbonkompozit karosszériájú, háromfős kiszerelésben kevesebb mint 300, a hatfősben nem egészen 700 kilogrammot nyomó, hibrid jármű motorja többféle alternatív üzemanyaggal és árammal is hajtható lesz. Az akkumulátort nem csak a hálózatból, illetve motorgenerátorokkal lehet feltölteni, hanem a tetőn elhelyezkedő napelemek segítségével is, melyek önmagukban 15-20 kilométer megtételéhez elegendő energiát biztosítanak. Emellett minden utasüléshez tartozik majd egy pedálgenerátor.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A német autóipar ellene van a kínai elektromos autókra kivetendő uniós védővámoknak

A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, a VDA ellenzi a kínai elektromos autókra kivetni tervezett uniós védővámot, mivel megítélése szerint az a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártana.