Helyreállítják a Tisza-tó vízi táblarendszerét

A Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács kezdeményezésére helyreállítják a Tisza-tavi vízi információs táblarendszert, ami jelentős károkat szenvedett a 2010-es árhullám és a tavaly téli jeges ár nyomán.

A 2005-ben kihelyezett 80, a vízitúrázók tájékozódását segítő tábla közül 46 felújítása, cseréje vált szükségessé.
A rekonstrukció 10 millió forintos költségeihez 3 millió forinttal járul hozzá a vidékfejlesztési tárca, míg 7 millió forintot az üzemeltető vízügyi igazgatóság biztosít a munkálatok elvégzéséhez – közölte Szabó Róbert, a tanács elnöke.
A fejlesztési tanács idén májusi ülésén kérte fel a táblarendszer üzemeltetőjét, a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságot, hogy a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság segítségével vizsgálják meg a meglévő táblák állapotát és becsüljék meg, hogy mekkora összegre lenne szükség a rendszer teljes újjáépítéséhez. Mint kiderült, a táblák helyreállítása mellett a jobb láthatóság érdekében a terület tisztítása, gaztalanítása is szükségessé vált. A tartószerkezetek legyártása és az egyedi feliratú táblák beszerzése még az idei év folyamán megkezdődhet. A táblákat várhatóan 2012 június végéig helyezik ki, ugyanakkor ez az időpont a Tisza vízjárásának függvényében változhat – mondta Szabó Róbert.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.