Helyben vedd meg!

3 napos tea- és almaosztó akció indul a helyi, gyalogos és kerékpáros vásárlás népszerűsítésére Zuglóban
Gondolkozott már azon, hogy milyen egyszerűen elintézheti a bevásárlást, ha gyalog vagy kerékpárral a lakhelyéhez közeli kereskedőknél vásárol?

A Magyar Kerékpárosklub december közepén indult kampányának célja, hogy felhívja a figyelmet a helyi vásárlások gazdasági és társadalmi előnyeire, rávilágítva a látszólag gazdaságosnak tűnő autós nagybevásárlások okozta negatív hatásokra. A társadalmi célú kampány keretében január 20-22. között teát, almát és egy pontgyűjtő füzetet kapnak a Bosnyák téren közlekedők, annak érdekében, hogy minél többen bekapcsolódjanak a február közepéig tartó pontgyűjtő játékba. Akik szombat délelőtt 10 órakor látogatnak a Bosnyák téri templom elé, azok a kampány céljait támogató zuglói polgármestertől, Dr. Papcsák Ferenctől kaphatják meg pontgyűjtő füzetüket.

A zuglóiaknak már nem kell messzire autózniuk, ha élelmiszert, zöldséget, villanykörtét, papír-írószert, vagy például képkeretet szeretnének vásárolni. Több mint 70 zuglói bolt csatlakozott ugyanis a kampányhoz, ami azt jelenti, hogy ennyi boltban adnak minden gyalogos vagy kerékpáros vásárlónak matricát vásárlása után.18 matrica összegyűjtésével lehet versenybe szállni a 100 ezer forintos – a résztvevő boltokban elkölthető – vásárlási utalványért és az 50 darab egyedi Helyben vedd meg! táska egyikéért. Az akcióban résztvevő boltok ajtaján Helyben vedd meg! matrica található, emellett a boltok listája a kampány hivatalos oldalán, a helybenveddmeg.hu címen is megtalálható.

Miért ne vásároljon autóval?
Számtalan kutatás bizonyítja, hogy a rendszeresen autóval, nagy bevásárlóközpontokban végzett bevásárlások hosszú távon nem csak a környezetre, hanem pénztárcánkra is rossz hatással vannak. Amellett, hogy nekünk vásárlóknak többe kerülnek, tönkreteszik a helyi közösségeket, a lokális kereskedelmet és szolgáltatóipart is. A kampány célja megmutatni, hogy munka és lakóhelyünk környezetében gyalogosan, vagy kerékpárral elérhető távolságban minden szükséges áru és szolgáltatás fellelhető. A lakosságot pontgyűjtő nyereményjátékkal motiváló társadalmi célú kampány egészen február végéig tart Zuglóban, majd tavasszal Budapest több más kerületében is elindul.
A Bosnyák téri akció január 20-án (csütörtökön) és 21-én (pénteken) 15-19 óráig, 22-én (szombaton) 9-13 óráig tart!
http://helybenveddmeg.hu/

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Nincs hozzászólás

  1. Egyetértek. Annyival egészíteném ki, hogy még jobb, ha az interneten vásárolunk. Például a Zöld Hétfőn.
    Így nem csak pénzt spórolunk, de a környezetet se szennyezzük, illetve mi magunk is mentesülünk a szmog hatása alól.