Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Szelektív hulladék / Házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő Hevesben
Tudj meg többet: Szelektív hulladék
Szeptembertől házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő autó 17 Észak-Heves megyei településen - tájékoztatta szerdán az MTI-t a hulladékgazdálkodást végző társaság ügyvezető igazgatója.

Házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő Hevesben

Szeptembertől házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő autó 17 Észak-Heves megyei településen – tájékoztatta szerdán az MTI-t a hulladékgazdálkodást végző társaság ügyvezető igazgatója.

Ez azt jelenti, hogy egy speciális hulladékgyűjtő autóval, minden hónapban egy héten keresztül végigjárják a térség ingatlanjait – közölte a pétervásárai székhelyű PEVIK Kft. vezetője.
Ezzel a módszerrel hatékonyabban képesek elkülöníteni a különböző hulladék anyagokat, mint a hagyományos gyűjtőszigeteken – közölte Garai Ferenc.
Az öt helyi települési önkormányzat által birtokolt kft., mintegy 40 ezer ember hulladékkezelését végzi a térségben. A 30 alkalmazottat foglalkoztató társaság éves árbevétele 150 – 200 millió forint – mondta Garai Ferenc.

Valamennyi, vagyis mind a 17 településen üzemeltetnek szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, ám ezek sokszor nem hatékonyan működnek.
Tapasztalataik szerint sokszor maguk a lakosok sem különítik el a különböző hulladékokat, illetve a guberálók még inkább összekeverik az anyagokat. Mindez pedig többletmunkát jelent a szétválogatásnál.
Ebben a helyzetben döntöttek egy speciális 20 tonnás szelektív hulladékgyűjtést végző autó beszerzéséről 7 millió forint befektetéssel.

Ajánlott tartalom

Kutató: a kozmetikumokban is vannak mikroműanyagok

A kozmetikumokban is megtalálhatóak a mikroműanyagok mint töltőanyagok, amelyek egy része a szennyvízbe kerülve a víztisztítás ellenére is kijut a természetbe - mondta Óvári Mihály, a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontjának főmunkatársa csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.