Hazai támogatásból kapott szelektív hulladékgyűjtő járműveket Miskolc térsége

A 74 és fél millió forintos hazai támogatásból két a szelektív hulladékgyűjtést segítő járművel bővül a miskolci székhelyű, térségi feladatokat ellátó önkormányzati tulajdonú közszolgáltató járműparkja.

A 100 százalékos, önrész nélküli támogatást az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség 2014. évi Iparfejlesztési Pályázata biztosította a MiReHuKöz Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. számára. A MiReHuKöz Nonprofit Kft. végzi Miskolc térségében 37 település 260 000 lakosnál keletkező nem veszélyes települési hulladékok gyűjtését, szállítását, előkezelését és ártalmatlanítását.

A szelektív gyűjtés az elmúlt években a térségben dinamikusan fejlődött, eddig azonban a házhoz menő gyűjtésre nem volt mindenhol lehetőség. Majoros Róbert, a MiReHuKöz Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az idén áprilisban beszerzésre kerülő gyűjtő járművek lehetővé teszik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bővítését Miskolc városának és további 36 település családi házas övezeteiben, és a csomagolási hulladékok hatékonyabb gyűjtését is a cég régiós szolgáltatási területén. A pályázat keretében két tömörítős felépítményű modern gyűjtő járművet szerez be a társaság. A gyűjtésre kerülő hulladékok a térségi válogatóműben kerülnek utóválogatásra, ahol a frakciókra válogatás és ezt követő bálázás megfelelő személyzettel és gépparkkal már biztosított.

A beruházás megvalósításával és üzemeltetésével amellett, hogy 6 új munkahely létesül, a lerakásra kerülő csomagolóanyagok mennyisége is jelentősen csökken. A fejlesztés eredményeként a, lerakás helyett az újrahasznosítás aránya növekszik, segítve így a hazánk számára kötelező uniós hulladékgazdálkodási, újrahasznosítási célok teljesülését.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.