Hatalmas víztárolót találtak

Lassan, de biztosan igazuk lesz azoknak, akik azt tartják, hogy nem kell félni az emberiségnek a vízkészlet kifogyásától, mivel rengeteg olyan rejtett tartalék van a Földön, amelyet nem is sejtünk még.

Ennek legújabb bizonyítéka, hogy Namíbiában, az Egyenlítőtől délre fekvő világ legszárazabb országában egy hatalmas méretű víztározót találtak. (Aiolus News) A BBC on-line becslései szerint ez a rendkívül tiszta vízréteg, amely kb. 10 ezer évvel ezelőtt képződött, képes lenne a következő 400 évben az országot átlagos vízfogyasztás mellett ellátni.  A víztározó térségében, Namíbia északi részén mintegy 800 ezer ember csak egy 40 éves csatornán jut ivóvízhez, amelyet Angolából szállítanak.  Az új kincs, amelyet Ohangwena II-nek neveztek el, éppen Angola és Namíbia határán húzódik. A namíbiai oldalon a vízgyűjtő medence egy 70×40 km-es területet borít be. A kiaknázását célzó tervet a Német Geofizikai Intézet irányítja.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.