Hat környezettudatos sztár az Oscar gálán

Míg néhány éve az is nagy szám volt, hogyha egyetlen egy Oscar-díj jelölt is környezetbarát ruhakölteményben jelent meg az átadón, idén büszkék lehetünk arra a hat hírességre, akik figyelmet fordítottak a környezetvédelemre is, amikor a ruhaválasztásra került sor, írja az ecouterre.com.

Elsőként vegyük a három Oscar-díjat nyert Meryl Streep-et, aki az aranyszobrocskához illő báli ruhában tetszelgett az Oscar-gálán. Livia Firth, a Green Carpet Challenge (GCC) környezettudatos program éllovasa blogján lelkesen nyilatkozott a színésznőről: „OK, íme öt dolog, amit imádok Meryl Streep-ben: 1. Mamma Mia. 2. A(z állandó) ragyogás a szemeiben. 3. Csodálatos színésznő (állandó jelleggel). 4. Minden nő tud találni egy közös pontot vele (szintén állandó jelleggel). 5. Hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a Green Carpet Challegne-be. ”Streep gyönyörű arany ruháját a Lanvin divattervező cég és a GCC bizonyítottan környezetbarát textíliából készítette. A színésznő ehhez egy Salvatore Ferragamo-féle magassarkút párosított, amely a Vasladyben általa alakított Margaret Thatcher kedvenc cipőmárkája. Missy Pyle, aki A némafilmes című filmben alakította a női főszerepet, Valentina Delfino keze munkája: az általa feltalált ahimsa (szanszkrit ”nem kárt tenni semmiben”) selyemből készült, mely kristályos textilszínezési eljárással nyerte el üde kék színét. Delfino ezzel a ruhakölteménnyel nyerte meg Suzy Amy Cameron „Red Carpet Green Dress” pályázatát.

demian bichir

Livia Firth maga pedig „álmai báliruhájában” jelent meg az ünnepségen. „Ami az anyagát illeti, ez egy hibrid ruha: egy rendkívül sokoldalú, újrahasznosított PET palackokból készült textíliát, és a gyönyörű ruhaujjakat alkotó Valentino dizájnműhely selymét ötvözi”, meséli Livia blogján. Áttérve a Green Carpet Challenge férfi képviselőire, máris meg kell említenünk Livia Firth férjét, Colin Firth-öt, aki bio-pamutból készült Tom Ford öltönyében jelent meg a díjátadón – ugyanabban, melyben átvette a 2011-es Oscar-díjátadón is a kitüntetését A király beszéde c. filmben nyújtott szerepéért, így hát ez egy kitűnő példa az újrafelhasználásra. Kenneth Branagh, akit idén a legjobb mellékszereplőnek járó díjra jelöltek az Egy hét Marilynnel-ben alakított szerepéért, egy személyre szabott Ermenegildo Zegna szmokingban lépett a vörös szőnyegre, mely környezetbarát merinójuh-gyapjúból készült. Ugyanettől a tervezőtől választott ruházatot Demián Bichir, akit a legjobb színész kategóriában jelöltek. „Ez a méretre szabott szmoking egy TROFEO 600 nevű anyagból készült, mely nagyon finom gyapjú és selyem egyvelege”, jegyezte meg Livia Firth.

demian bichir

kenneth branagh

missi pyle

meryl streep

meryl streep

meryl streep

missi pyle

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.