Hasznos új funkciókkal érkezik a legújabb Tesla-szoftverfrissítés

Powerwall finomhangolással, új futóműbeállítási opciókkal és nyitott ajtókra figyelmeztető mobilos értesítéssel érkezik a Tesla legújabb szoftverfrissítése.

A 2020.32.1-es rendszert tegnap kezdte el kigördíteni a Tesla, tehát a szerencsésebb tulajdonosok már tesztelhetik is a finom újdonságokat. Kezdjük talán a Powerwallal a felsorolást, amely kizárólag áramszünetkor válik majd hasznukra azoknak, akik éppen ekkor töltik otthon a Teslájukat. A rendszer ugyanis a frissítés után figyelni fogja az otthoni áramszükségletet, és eszerint állítja majd be a Tesla töltési teljesítményét egy esetleges áramszünet esetén. Ha tehát elmegy az áram, a Teslánk tovább tölt majd az otthoni akkumulátorokról, viszont csak akkora teljesítménnyel, hogy azok kielégítő módon ki tudják szolgálni az otthoni energiafelhasználást, írta a teslasok.hu.

A Powerwallal kapcsolatos újítás inkább az Egyesült Államokban hasznos, viszont a felfüggesztés beállításaihoz érkező újdonságoknak már többen hasznát veszik majd. A Raven Model S és Model X tulajdonosok számára ugyanis frissül a hasmagasságot vagy menetmagasságot kezelő menü, amelyen belül megjelenik egy “Keep” (Megtart) és egy “Always Auto-Raise at this location” (Mindig automatikus megemelés ezen a helyen) opció. Ezek jelentőssége, hogy az új szoftverrel a magasabbra állított futómű rövid időn belül automatikusan visszaáll az alapértelmezett beállításra. Ezt akadályozza meg a “Keep” gomb, amellyel egészen addig marad a megemelt hasmagasság, míg el nem érjük azt a sebességet, amelynél a Tesla automatikusan “lapítani” nem kezd a stabilitás érdekében. Az “Always Auto-Raise at this location” szinte egyértelmű, ennek megnyomásával a Tesla megtanulja, hogy az adott helyen mindig meg kell emelnie a menetmagasságát a beállított szintre, és a jövőben így is tesz majd.

Mindemellett a Teslák a frissítés után jelezni fogják a mobilos alkalmazáson keresztül, ha nyitva maradt egy ajtó, vagy lehúzva maradt egy ablak. Amennyiben mindenki elhagyja az autót, a Tesla 10 perc után jelez a tulajdonosnak, ha bármely ajtó vagy csomagtérajtó nyitva maradt, ha pedig ezek zárva vannak, de lehúzva maradt egy ablak, akkor szintén értesítést küld az autó az okostelefonunkra. Akit ez zavar, az kikapcsolhatja a funkciót, bár erre csak speciáliis esetekben lehet szükség.

Ajánlott tartalom

Házhoz mennek majd a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékért

Szolnokon indul a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése, a rendszert a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. és az NHSZ Zounok Zrt. működteti - közölte a MOHU termék és anyagáram vezetője pénteken Szolnokon sajtótájékoztatón.