Háromszázezer iPad fogyott az első napon

Több mint 300 ezer darab fogyott az Apple táblagépéből az amerikai megjelenés első napján.

Elemzők szerint ezzel a mennyiséggel az iPad a várakozásoknak megfelelően teljesített, míg mások szerint a megjelenés előtti héten keltett hírveréshez képest a hétvégi eredmények szerénynek tekinthetők.

Az első eladási adatok már tartalmazzák a hónappal korábban leadott rendeléseket, amelyeket a hétvégén szállítottak ki vagy adtak át az Apple boltjaiban, illetve hozzávették a viszonteladóknak kiszállított, de nem biztos, hogy eladott darabokat is.
A 2007-ben bemutatott iPhone szoftverével működő, 1,25 centiméter vastag, 9,7 colos, azaz 24,6 centiméter átmérőjű érintőképernyős iPad-ból elemzők szerint az év végéig mintegy 8-10 millió darab találhat gazdára.
A termék népszerűségéről pontosabb képet azonban csak hónapokkal később lehet mondani, mert az iPhone bemutatásának első napján 270 ezer készüléket adtak el, az első három hónap alatt pedig 1,1 millió telefont értékesítettek.

További növekedést mindössze akkor értek el, amikor a készülék továbbfejlesztett változata az Egyesült Államokon kívüli piacokon is megjelent. Az március végéig az utóbbi üzleti negyedévben 8,7 millió iPhone kelt el világszerte.
Az iPad későbbi népszerűségét az is befolyásolhatja, hogy a fejlesztők milyen finomításokkal állnak elő, ugyanis a mobiltelefonos hálózatokon is használható 3G-s modell csak a hónap végétől lesz elérhető a sokak szerint alapvető funkciónak tartott beépített webkamera egyelőre csak pletyka szinten létezik.
Az Apple közleménye szerint az új iPad-tulajdonosok több mint egymillió alkalmazást és több mint 250 ezer elektronikus könyvet töltöttek le szombaton az iTunes webáruházból.
Az informatikai vállalat részvényei hétfőn 2,52 dollárral tovább erősödtek és a minden eddigi rekordot megdöntő 238,49 dolláros rekordszinten zárták a kereskedést.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.