Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Háromezer lóerős francia elektromos autó
Tudj meg többet: Elektromos autó

Háromezer lóerős francia elektromos autó

A francia Venturi és az amerikai Ohiói Állami Egyetem együttes munkájának eredménye a VBB-3 jelzésű rakértaszerű készség, amely a látszat ellenére autónak számít, tisztán elektromos, és elvben gyorsabb, mint bármi más a maga kategóriájában.

Arra persze csak később derülhet fény, hogy a Venturi mire képes a gyakorlatban, hisz a 495 km/h-s világrekordot csak augusztusban, a Bonneville Speed Week-en próbálják vele megdönteni, de a 3000 lóerős szörnyeteg a számítások szerint simán megfutja a 600 km/h-t. Ráadásul ez csak az első fejlesztési lépcső, a Venturi abban reménykedik, hogy néhány éven belül sikerül még gyorsabbá tenni a gépet, amely így átlépheti a 700 km/h-s sebességet is. A Venturi elsősorban elektromos járművek fejlesztésével foglalkozik – nem csoda, hogy egy sebességi világrekorddal is megpróbálják ismertebbé tenni a nevüket ezen a területen. A cég saját méregdrága villany-sportkocsiján kívül megrendelők számára is szállít elektromos járműveket – többek közt a cég építette a francia posta által használt Citroen Berlingo és Peugeot Partner villanyautókat, írja a totalcar.hu.

Ajánlott tartalom

Elon Musk: Hétüléses Tesla Model Y is érkezik még az idén

Elon Musk, a Tesla első embere ismét a Twitteren adott helyzetjelentést, amely alapján még idén számíthatunk az első hétüléses Model Y-ok leszállítására.