Kimagasló érdeklődést mutattak a pályázók az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer "Mi otthonunk" felújítási és új otthon építési alprogram iránt, 2011. augusztus 17-ig közel 550 pályázat érkezett be, amelyek kimerítették az 1,6 milliárd forintos keretet - olvasható az NFM közleményében.

Három nap alatt kiürült az energiahatékonysági kassza

Kimagasló érdeklődést mutattak a pályázók az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer “Mi otthonunk” felújítási és új otthon építési alprogram iránt, 2011. augusztus 17-ig közel 550 pályázat érkezett be, amelyek kimerítették az 1,6 milliárd forintos keretet – olvasható az NFM közleményében.

“A nemzetközi szén-dioxid kvótaértékesítés bevételeiből finanszírozott Zöld Beruházási Rendszer keretében 2011. augusztus 15-től lehetett pályázatot benyújtani energiahatékonysági felújításokra, energiatakarékos épületek építésére. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által 1,6 milliárd forint keretösszeggel kiírt pályázat komplex – energiahatékonysági felújítást és megújuló energia felhasználást ösztönző – energetikai korszerűsítésére kínált lehetőséget a pályázók számára. A mintegy 550 beérkezett támogatási igény már meghaladta a rendelkezésre álló forrást, ezért a pályázatot felügyelő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2011. augusztus 17-től felfüggeszti a támogatási konstrukciót és a további pályázati dokumentumok befogadását. Ennek értelmében a felfüggesztés napját követően postára adott pályázatokat automatikusan kizárják.”

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.