Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Három Citroën C-Zero az E.ON céges flottájában
Tudj meg többet: Elektromos autó

Három Citroën C-Zero az E.ON céges flottájában

December elején megérkezett az E.ON céges flottájába vásárolni tervezett öt elektromos autó közül az első három.

A Citroën C-Zerokat a gyártó, illetve a lízing-cég képviselőitől Winkler János, az E.ON Hungária igazgatósági tagja és Pál Norbert, az E.ON Energiaszolgáltató Kft. ügyvezetője vette át az E.ON budapesti irodaépülete előtti parkolóban. A járművek közül az egyik Győrben, a másik Pécsett fog céges autóként a munkatársak rendelkezésére állni, a harmadik pedig Budapesten népszerűsíti az elektromos autózást. Az E.ON e-autó flottájának elsődleges célja ugyanis a technológia népszerűsítése: „A járműveket elsősorban demonstrációs autóként szeretnénk használni, célunk, hogy minél több vállalat szerezzen be magának e-autót, hogy éveken belül hazánkban is reális alternatíva legyen a magáncélú elektromos autózás.” – mondta el Kovalcsik Tamás projektvezető az átadáskor.

Az E.ON e-mobilitás csoportjának azon tagjai, akik már próbálták a járművet, csak szuperlatívuszokban tudnak róla beszélni. „Fantasztikus menetélmény, dinamika, csendes vezetés, profi dizájn.” – tette hozzá Hollandi Gábor hálózatfejlesztési területi referens, az e-mobilitás munkacsoport műszaki szakértője. Mint elmondta, a Citroën C-Zeroval kis odafigyeléssel és tudatos vezetéssel megtehető a Budapest-Győr szakasz, ezt ugyanis már gyakorlatban is ellenőrizte. A Citroën C-Zero franciás neve és a cégembléma ellenére egyébként valójában Japánból származik. Az innovatív szigetországban fejlesztette ugyanis ki a Mitsubishi a PSA konszernnek együttműködésben az i-Miev elnevezésű villanyautót. A most megérkezett három Citroën C-Zero mellett a jövő év elejétől két Opel Ampera is gazdagítja majd az E.ON gépjármű-flottáját. Emellett az E.ON rövid távú tervei között szerepel egy kelet-nyugati elektromos „töltőállomás-folyosó” kiépítése. A projekt lényege, hogy a helyi önkormányzatokkal együttműködve a Budapesttől az osztrák-magyar államhatárig vezető úton töltőállomásokat telepítenek, melyek szélesebb felhasználói kör számára is elérhetőek lesznek. Így egy tisztán elektromos meghajtású autóval, egy-két órára meg-megállva az útba eső nevezetességeknél, nulla kibocsátással lehet majd eljutni fővárosunkból az osztrák császárvárosig, Bécsig. Az E.ON – hagyományos áramszolgáltatói szerepén túllépve – az Energia új utakon fenntarthatósági programjával egy innovatív és környezetbarát közlekedési forma elterjesztését szeretné elérni.

Ajánlott tartalom

Rekord szinten a hazai elektromos autó forgalomba helyezések

A negyedével csökkenő teljes piaci forgalom közepette nőtt az elektromos járművek részaránya az Európai Unióban az első negyedévben forgalomba helyezett új autók között - derül ki az európai autógyártó vállalatok szakmai képviselete, az ACEA kedden publikált jelentéséből.