Harminc fok körüli meleg lesz szeptember utolsó hetében is

Harminc fok körüli meleg várható a héten, vagyis szeptember utolsó hetében is.

Az elmúlt napokban tapasztalt fagypont körüli értékekre nem kell számítani, sőt lesz olyan nap, amikor a leghűvösebb órákban is 15 fok lesz csupán. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében azt írta: hétfőn az északkeleti országrész kivételével – a változó felhőzet mellett – hosszabb időre kisüt a nap. Estig csapadék nem valószínű, de este nyugaton már zápor, zivatar kialakulhat. Többfelé megerősödhet, északnyugaton néhol viharossá is fokozódhat a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 23 és 28 Celsius-fok között várható, északkeleten lehet kissé hűvösebb. Kedden délelőtt többfelé, délután már csupán a Tiszántúlon valószínű záporeső, zivatar. A nappali órákban 21-27 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Szerdán sok napsütésre van kilátás, csapadék nem várható.

Az élénk déli szél a Dunántúlon megerősödhet, a Fertő-tó környékén viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 8-14, ugyanakkor a Dunántúlon 15-17 fok várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-29 fok között alakul. Csütörtökön túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő várható. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon olykor megerősödik.  A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, Dunántúlon viszont akár 15-18 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 27-31 fok között alakul. Pénteken és szombaton derült, csapadékmentes időre van kilátás olykor megélénkülő déli széllel. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-17 fok körül várható, míg a hőmérséklet maximuma több helyen elérheti a 32 fokot is.  Vasárnap már kevesebb napsütésre lehet számítani, erősen megnövekszik a felhőzet. Szórványosan záporeső, zivatar kialakulhat. A déli, majd északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében esetleg viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban a hőmérséklet 12-18 fok körül várható, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 24-30 fok között alakul – olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.