Hangmintákat kínál az elektromos Renault tanulmány

A Kangoo méretű, nulla emissziójú családi haszonjármű a Renault legfrissebb elektromos autója, de iroda is van a márka legújabb koncepciójában.

A Renault új formanyelvének filozófiája az emberi lét körforgásán alapul, a Frankfurtban bemutatásra kerülő Frendzy a negyedik tagja annak a hétdarabos koncepcióautó sorozatnak, mellyel a gyártó bemutatja, hogy mire számíthatunk tőlük a közeljövőben – írja az autonavigator.hu. A 4091 mm hosszú, 1872 mm széles és 1743 mm magas Frendzy méret szempontjából a Kangoo és a Kangoo Compact modellek közé esik, 59 lóerős elektromotorjának és lítium-ion akkumulátorainak köszönhetően pedig egyáltalán nem szennyezi környezetét. A félig kisbusz, félig autó külsejű Frendzy a korábban a Mazdánál dolgozó Laurens van den Acker munkája, aszimmetrikus karosszériája pedig a családi autóként és a munkaeszközként történő használat kettősségére utal. A  külsőt megrajzoló Dejan Denkov saját bevallása szerint megpróbált elrugaszkodni a hagyományos haszonjármű formáktól. Az autó utas- azaz jobb oldalát mindennapi munkára szánták. Elöl hagyományos, hátul tolóajtó található rajta, melyen kívülről egy 37 colos képernyőt helyeztek el üzenetek vagy akár hirdetések megjelenítésére. A bal oldal a családi használatnak szól, tetőoszlop nélkül, egymással szemből nyíló ajtókkal.

 
A Frendzy belterében rengeteg faburkolat található, az osztottan nyíló csomagtérajtón keresztül akár 2250 liternyi csomagot is bepakolhatunk, a rakomány rögzítését állítható textiltető biztosítja. A csomagtérben mágneses rögzítéseket is elhelyeztek, és számos elektromos csatlakozó található a különböző berendezések töltésére. A dolgos hétköznapokon jöhet jól a középkonzolba dokkolható BlackBerry PlayBook tábla PC, melyről a külső képernyő is vezérelhető.

 
A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A napenergiával működő autók rejtélyes világa feltárul

2030-ra 60 százalékkal csökkenhetnek a napelemes autók költségei.