Hamarosan újraindulhat a Mal

Szerdán dönt a kormány a Mal termelésének újraindításáról, ennek előkészítése már folyik. A cég finanszírozó bankjaival csütörtökön tárgyalnak, mondta kedden Bakondi György, aki kormánybiztosként felügyeli az állami irányítás alá került céget. A társaságnál – amit mostantól egy több mint tíz szakértőből álló csoport irányít, akik már megkezdték a cég átvételét – Bakondi kezdeményezésére az APEH-elnök átfogó adóhivatali revíziót indított.

Több mint százmillió a kármentő alapban
Meghaladta a százmillió forintot délelőtt 11 órakor a Magyar Kármentő Alapba befizetett adományok összege, jelentette be Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Az alappal kapcsolatos költségeket a kormány állja, vagyis a befizetett adományokból működési, infrastrukturális költségekre egy fillért sem költenek. Beszámolt arról is, a közeljövőben a kabinet elé kerül egy olyan javaslat, amely megteremti annak lehetőségét, hogy akik adományt fizetnek be az alapba, valamilyen adójóváírási lehetőséget kapjanak.

Ajánlott tartalom

A “mesterséges fotoszintézis” vegyipari hasznosításáról publikáltak cikket

A "mesterséges fotoszintézis" vegyipari hasznosításáról publikáltak cikket a Nature lapcsalád Nature Catalysis című rangos tudományos folyóiratában a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói, Janáky Csaba és munkatársai - közölte honlapján a felsőoktatási intézmény.