Hamarosan elérhető a teljes mértékben napenergiát használó laptop

A kanadai bázisú Sol hamarosan elérhető teszi a világ első, tisztán napenergiát használó laptopját, melyet állítólag soha nem kell áramhoz csatlakoztatnunk.

A készüléket elsősorban persze a fejlődő országoknak szánták, de bizonyára több olyan verziója is lesz, mely katonai illetve oktatási célokhoz van igazítva. A gyártó 8-10 órás működési időt ígér, a feltöltés pedig 2 óra alatt meg is van, csak szép napsütéses idő kell. Specifikáció terén ne várjunk egy brutális gépet, de az alapfunkciókat így is tökéletesen elláthatja. Egy 13,3-as kijelzőt kapott, melynek felbontása 1366 x 768 pixel. A megfelelő teljesítményt egy Intel Atom D2500 1.86GHz Duo Core processzor és egy Intel GMA3600 grafikus gyorsító biztosítja 2 vagy 4 gigabájt memória mellett. Adatainkat pedig egy 320GB-os Seagate meghajtón tárolhatjuk. Operációs rendszer terén Ubuntut kapunk, írja a gamechannel.hu.

A gép továbbá rendelkezik még egy 3 megapixeles kamerával, USB csatlakozókkal, hangszóróval és mikrofonnal. A vezeték nélküli megoldások terén nagyon jól felszerelték, hiszen WiFi, Bluetooth, GPS és modem is került bele. A gyártó honlapján egyelőre két verzió van fent, 350 és 400 dolláros áron egy “hamarosan érkezik” gomb társaságában.

Ajánlott tartalom

150 ezer forintos napelemes rendszerek kezdtek el terjedni

Az erkélyre szerelhető napelemek már 150 ezer forinttól elérhetők a piacon.