Hallgatói összefogás a debreceni Nagyerdő tisztaságáért

A Nagyerdő megtisztításáért fogott össze a Debreceni Egyetem (DE) és a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola mintegy 130 hallgatója: egész napos akciójuk során csaknem 10 köbméter szeméttől szabadították meg a természetvédelmi területet.

Az önkéntes diákok vállalkozásához a felszerelést és a szemét elszállítását ingyenesen biztosította a városi hulladékgazdálkodásért felelős AKSD Kft. A diákok a szemétszedés mellett 17 facsemetét is ültettek az egyetem főépülete melletti parkban – közölte Béres Zsuzsa, a DE külső kapcsolatok igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel. Ez volt az első közös megmozdulás, amelyet a két intézmény hallgatói egyesületei együtt szerveztek. Jövőre azt kezdeményezik, hogy a megmozdulás országos akciósorozattá váljon, ennek érdekében felveszik a kapcsolatot az ország különböző felsőoktatási intézményeinek hallgatói önkormányzataival.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.