Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Ha dől a fa (videó)
Egy frissen diplomázott, környezetvédelmi aktivista alkotása nyert a Sundance filmfesztivál dokumentumfilm kategóriájában.

Ha dől a fa (videó)

Egy frissen diplomázott, környezetvédelmi aktivista alkotása nyert a Sundance filmfesztivál dokumentumfilm kategóriájában.

Marshall Curry filmrendező az Earth Liberation Front (ELF) aktivistáinak szemén keresztül igyekszik bemutatni, hogy merre tart a világ. Az ELF 1992-ben alakult az angliai Brighton városában, és a környezet rombolása ellen való szokatlan, gerilla megmozdulásairól híres. A legtöbb ügyért együtt működve dolgoznak az Animal Liberation Front szervezetével, közös és egyéni akcióiknak köszönhetően pedig 2001-ben az FBI-tól megkapták az „ökoterroristák” elnevezést. A dokumentumfilm központi alakjának kérdésfelvetése tételmondattá válik; „Ha teljes torokból üvöltesz, de mégsem hall senki, akkor mihez kezdesz? A filmet hivatalosan Amerikában már bemutatták, reméljük, mihamarabb elérkezik Magyarországra is.

Ajánlott tartalom

Környezetvédelmi világszervezetet hoz létre Leonardo DiCaprio és Steve Jobs özvegye

Leonardo DiCaprio, a környezetvédelmi aktivitásáról híres filmsztár Laurene Powell Jobs és Brian Sheth jótékonyságukról ismert milliárdos befektetők társaságában dolgozik egy új, nonprofit környezetvédelmi világszervezet létrehozásán, amely a klímaváltozás és a fajpusztulás problémájának kezelését tűzte ki legfontosabb céljaiul.