Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Gyulladhat-e a napelem?
Tudj meg többet: Napenergia

Gyulladhat-e a napelem?

A helyi hatósági tevékenységet végző állomány integrált hatósági továbbképzésén az iparbiztonsági, tűzoltósági és polgári védelmi szakemberek, a katasztrófavédelmi megbízottak, a hatósági osztály és a vízügyi hatóság munkatársai valamint a főügyelet állománya is részt vett.

Kiemelt témaként a napelemek tűzvédelme volt középpontban. A szakmai napot Mácsai Antal tűzoltó ezredes, főtanácsos, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője nyitotta meg. Először a napelemes rendszerek tervezéséről, felépítéséről, kivitelezéséről tartott előadást Beke Béla, aki Techniq 2000 Kft. képviseletében érkezett hozzánk. Kitért még többek között a napelemes rendszerek villámvédelmére és szakaszolási lehetőségeire is. Latyák Csaba tűzoltó őrnagy előadásában a napelemek tűzvédelmét a hatóság szemszögéből mutatta be, Arató Gábor tűzoltó százados a szolgáltatás felügyeleti ismeretekről számolt be, Fischer András tűzoltó alezredes pedig ismertette a tűzvédelem szakterület aktualitásait. A délután szekcióülésekkel és szakmai konzultációkkal folytatódott. A hatósági szekció résztvevőinek mind tűzvédelmi, mind pedig a vízügyi felügyeleti ellenőrzésekre kiterjedő gyakorlati képzése következett, írta a bama.hu.

Az iparbiztonsági szekcióban a veszélyes üzemek technológiai felülvizsgálatára és a veszélyes üzemek külső alvállalkozóinak tapasztalatainak megismerésére tértek ki. A polgári védelmi, tűzoltósági és főügyeleti szekció keretein belül az aktualitásokról beszéltek az érintettek.

Ajánlott tartalom

Napelemes rendszerekhez állami támogatások? Lehet!

A napelemes rendszerek alkotóelemei évről-évre olcsóbbak lesznek a tömeggyártásnak, az egyre kifinomultabb előállítási eljárásoknak és a napelemek hatékonyságjavulásának köszönhetően.