Gyűjtést kezdett a Nemzeti Segélyvonal is

Akik pénzzel segítenék a katasztrófa áldozatait, megtehetik a Nemzeti Segélyvonal 1752-es telefonszámon. A Nemzeti Segélyvonal az öt legnagyobb magyarországi segélyszervezet közös alapítványa.

Magyarország eddig nem kért uniós segítséget
Magyarország eddig nem kért segítséget az Európai Bizottság katasztrófavédelmi megfigyelő és információs központjától a hétfői iszapömlés miatt – közölte kedden az MTI érdeklődésére Ferran Tarradellas, a válsághelyzetek kezelésével és humanitárius segítségnyújtással foglalkozó EU-biztos, Krisztalina Georgieva szóvivője. A brüsszeli információs központ szoros figyelemmel követi a helyzet alakulását, de a jelek szerint a magyar hatóságok egyelőre képesek maguk megbirkózni a helyzettel.

Devecseren már szárad az iszap
Devecseren már szárazabbak az utak, ezért “itt jobban porlik” a száradó iszap. Az emberek itt se nagyon kapnak tájékoztatást a történésekről, szivárgásról ők is hallottak, de semmi biztosat nem tudnak – mondták el munkatársainknak a helyiek.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.