Gyorsul a japán napenergia-ipar

Gyorsul a japán napenergia-ipar: 2015-ig 636 MW-tal növekszik a szigetország működő napenergia-kapacitása. Japán szeretne mielőbb kijutni a Fukusima utáni energiaválságból, és ezt várhatóan a kormány által bevezetendő ösztönzők is segítik, olyan nagy volumenű létesítmények építése mellett, amelyeket a Mitsubishi és a Toyota támogat.

Az első új naperőmű építésének kezdete az idén júliusra várható Aomori prefektúrában, összteljesítménye 115 MW lesz. A 372 millió euró értékű beruházást a Toyota Tsusho Corporation és a tokiói elektromos művek által létrehozott közös vállalkozás, az Eurus Energy Holdings irányítja. A Nippon Paper Nippon Paper Industries Company és Mitsubishi Corporation együttműködése egy 21 MW-os létesítmény munkálatait indítja be Sikoku körzetében. A legnagyobb beruházásokat azonban a Japan Asia Group eszközöli, amely 2015-ig 500 MW összteljesítményű naperőmű-programot valósít meg, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt - tette közzé a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán közösségi oldalán.