Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Gyorstöltő hálózatot telepít Hollandiában elektromos autóknak az ABB
Tudj meg többet: Elektromos autó

Gyorstöltő hálózatot telepít Hollandiában elektromos autóknak az ABB

Országos gyorstöltő hálózatot telepít Hollandiában elektromos autóknak a svájci ABB – tájékoztatta a vállalat hétfőn az MTI-t.

Az ABB a holland Fastned megbízásából több mint kétszáz korszerű gyorstöltő állomást telepít Hollandiában a főútvonalak mentén, így a 16,7 milliós országban 50 kilométerenként áll majd rendelkezésre egy töltőállomás az elektromos autók számára. Az ABB Terra töltőállomások 15-30 perc alatt képesek teljesen feltölteni egy elektromos autó akkumulátorait. Az állomások kivitele lehetővé teszi minden nagyobb európai, ázsiai és amerikai gyártmányú elektromos autó feltöltését. A gyorstöltő állomások szállítását az ABB 2013 szeptemberében kezdi meg és a Fastned töltőállomás-hálózata 2015-re éri majd el a teljes kiépítettséget.

Ajánlott tartalom

Rekord szinten a hazai elektromos autó forgalomba helyezések

A negyedével csökkenő teljes piaci forgalom közepette nőtt az elektromos járművek részaránya az Európai Unióban az első negyedévben forgalomba helyezett új autók között - derül ki az európai autógyártó vállalatok szakmai képviselete, az ACEA kedden publikált jelentéséből.