Gyorsabban fogadják a biomassza-tüzelőanyagot a Pécsi Hőerőműben

Gyorsabban fogadják a biomassza-tüzelőanyagot a Pécsi Hőerőműben a Pannonpower közelmúltban megvalósított mintegy 90 millió forintos beruházásának köszönhetően – tájékoztatta a vállalat közleményben az MTI-t szerdán.

A közlemény szerint a beruházás eredményeként kevesebb teherautó rövidebb ideig várakozik az erőmű körüli utcákban, mivel egyebek mellett bővítették a rakteret és utat építettek. A Dalkia Energia cégcsoporthoz tartozó Pannonpower működteti Magyarország legnagyobb biomassza-tüzelésű erőművét. Az energetikai társaságcsoport 2004-ben adta át aprítéktüzelésű, 2013-ban pedig a bálázható lágyszárú mezőgazdasági melléktermékeket felhasználó biomasszablokkját. A pécsi biomasszatüzelésű blokkok a hazai megújuló alapú villamosenergia-termelés egyötödét állítják elő.

A pécsi erőműnek köszönhetően Magyarország évente mintegy 80 millió köbméter földgázt takarít meg, miközben a légkörbe éves szinten mintegy 150 ezer tonnával kevesebb széndioxid kerül – közölték.

A Pannonpower évente mintegy 10 milliárd forintot költ a helyben előállított tüzelőanyagra.

Ajánlott tartalom

Az INA megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos új stratégiai projektekre vonatkozó szerződéseket írt alá

Az INA horvát olajipari vállalat két szerződést írt alá, egyik egy zöld hidrogénüzem építésére vonatkozik a rijekai finomítóban, a másik egy biometán-előállító létesítményre Sziszekben - közölte a vállalat az MTI-vel kedden. A két új stratégiai projekt együttes értéke 98 millió euró, és várhatóan 2026-ra készül el.