Győr új ékköve lett a Leier City Center

Hosszú út vezetett el odáig, míg eredeti pompájukban újjászülettek az 1890-es évek végén épült egykori Frigyes-laktanya műemlék épületei Győr város központjában.

A Leier cégcsoport beruházásának köszönhetően a város egyik legértékesebb, közel háromhektá-ros területén fekvő épületegyüttesben ma új, exkluzív, felsőkategóriás üzleti- és lakóne-gyed működik Leier City Center néven. Az épületek között gyönyörű park, alatta modern mélygarázs várja az idelátogatókat és az üzletembereket.
Öt évvel azt követően, hogy a Leier Cégcsoport megvásárolta a hányattatott sorsú, elhanyagolt, épületekből álló egykori Frigyes-laktanyát, a Leier City Center megaprojekt fontos állomásához érkezett: hivatalosan is átadják a felújított épületeket. A Leier ezzel eleget tett vállalásának: a győri városképben meghatározó, markáns épületegyüttest a műemléki előírásoknak megfelelően újította fel, a munkálatokat – a korábbi befektetők elképzeléseitől eltérően – nem az üres területek beépí-tésével, hanem a romos épületek rekonstrukciójával kezdte.

Elsőként, 2006-ban a 2000 négyzetméteres egykori tiszti kaszinó épületét újította fel a beruházó. Az impozáns épületet a Leier saját céljaira használja, ez lett a Leier Cégcsoport központi irodaháza. Második lépcsőben az egykori altiszti épület következett, ahol 1600 négyzetméteres területen, a rekonstrukciót és átépítést követően exkluzív minőségű és szolgáltatásokat nyújtó bérlakásokat alakítottak ki. A patinás 19 lakásos társasházban 42-140 m2 közötti, teljesen bútorozott, energia-takarékos háztartási gépekkel felszerelt otthonos apartman bérelhető. A felújítás az 5600 négy-zetméteres legénységi ’A’ épülettel folytatódott, mely kívülről visszakapta régi pompáját, míg belül modern, jól hasznosítható tereket, változatos méretben bérelhető irodákat és üzlethelyiségeket alakított ki a beruházó.

2010-ben a négy műemlék épület által körülölelt kb. 5000 négyzetméteres egykori alakulótéren gyönyörű parkot épített a cégcsoport, alatta pedig 160 férőhelyes, részben nyilvános mélygarázst létesített. Az irodaházban kerti terasszal rendelkező vendéglátóhely működik. A Leier City Center látogatóit a kertben is igényes kivitelű térburkolatok, utak, járdák, szökőkút és makulátlan tisztaság várja. A burkolatokat naponta takarítógép tisztítja, a parkot folyamatosan kertészek gondozzák, hogy szépsége állandó maradjon.
A rekonstrukció a nyár során a korábbi fogda felújításával folytatódott, a 700 négyzetméteres épület a jövőben irodaházként fog működni.

Az eddigi munkák során a beruházó mintegy 20.000 négyzetméternyi területet újított, vagy épített fel a Leier City Center projekt során, a felújításra és az új objektumok kivitelezésére fordított összeg több mint 20 Millió Euró.
A befektetés a magyar ingatlanpiac gyengélkedése ellenére meghozta gyümölcsét. A Leier győri ingatlanjai iránt a minőségi kivitelezésnek és a városközponti, kiemelkedően jó fekvésnek kö-szönhetően folyamatosan nagy az érdeklődés. A Leier Ingatlan Management rugalmasan reagál célközönségének igényeire, a bérlők kényelmét, nyugalmát és biztonságát kiemelten fontosnak tartják, ezért a szolgáltatások körét folyamatosan bővítik, színvonalát emelik. A szolgáltatások a célközönség igényeinek megfelelően a lakóépületben és az irodaházban is eltérőek. Előbbiben a nyugodt és biztonságos magánélethez, utóbbiban a mindennapi hatékony munkához, és reprezentatív környezet biztosításához teremt meg minden szükséges feltételt a Leier Ingatlan.

A szeptember 17-ei átadó ünnepséggel a Leier Cégcsoport hivatalosan megnyitja a nagyközönség előtt a korábban szovjet laktanyának használt, zárt területet, az egész Leier City Center, mint megújuló városrész újra bekapcsolódik a megyeszékhely vérkeringésébe. A Győr szívében található terület sok évtizedes zártsága feloldódik és bárki számára látogathatóvá válik és így a központi park szépségét és nyugalmát, valamint a park alatti mélygarázs nyújtotta előnyöket, az irodaházban működő kávézót már nemcsak az ott dolgozók és a bérlakások lakói élvezhetik.
Az épületegyüttes felújítását a válság alatt sem lassította le a Leier. A további két műemléki épület felújításán még dolgoznak a kivitelezők.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.