Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Görögország gazdasága a megújulókra épít
Tudj meg többet: Szélenergia

Görögország gazdasága a megújulókra épít

A szélenergetika a magas adósságválság ellenére is vonzó befektetésnek minősül Görögországban. A görög bankok egy több mint 1,3 gigawattos szélenergiapark létesítését készül finanszírozni.

A nagyobb görög pénzintézetek mellett a londoni EBRD is bejelentette beruházási szándékát a megújulóenergetikai fejlesztéseket illetően. A befektetők biztosak abban, hogy a megújulóenergetika sikeres fejlődésének köszönhetően megtérülnek a beruházások, amelyek egyúttal a görög gazdaság növekedését is hozhatják. „Ez az egyetlen jövedelmező és megbízható ágazat, ami a jelenlegi gazdasági nehézségek ellenére is képes töretlenül fejlődni. A görög bankok továbbra is finanszírozni fogják a megújulóenergetikát, a görög válság ellenére is.” – mondta Ellie Kakoullou, az athéni Alpha Bank vezetője.

A görög gazdaság 0,4 százalékkal gyengült az első negyedévben, a vállalkozások pedig olyan befektetési lehetőségeket keresnek, amelyek nem veszteségesek. A beruházások elsődleges célpontja a megújulóenergetika lett, amely a nehéz gazdasági helyzet ellenére is jövedelmező az iparágak közül. „A bankok ismerik a projektek finanszírozási szerkezetét és kiismerik magukat az iparágban, ezért a befektetések mértéke csak növekedni a fog a jövőre nézve.” – emelte ki Dimitris Assimakis, a Norton Rose Fulbright vezető ügyvédi iroda partnere.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Hol a legdrágább az áram a világon?

A német fogyasztók fizetik a legmagasabb áramdíjat a világon, több mint a dupláját a globális átlagnak a Verivox összehasonlító portál és a Global Petrol Prices energiaipari adatszolgáltató felmérése alapján.