Görög napelemek német segítséggel

A német kormány segítséget nyújt a görög államnak megújuló energiaszektorának fejlesztésében. Ez derült ki azokról a tárgyalásokról, amelyeket a két ország környezetvédelmi miniszterei tartottak, és amelyeken aláírták a megállapodást a görög energetikai programok német támogatásáról.

A támogatás kiszivárgott értesülések szerint támogatás egy 250 ezer eurós uniós támogatásból és célzott stratégiai tanácsadásból áll, hogy „javítsák a megújuló energiák görögországi fejlesztésének általános feltételeit.” A megállapodás célja megszüntetni azt a paradox helyzetet, amelyben az ország jelenleg él, írja az energiacentrum.com. Görögországban ugyanis napenergia kWh ára magasabb, mint más országokban, és magasabb a hagyományos energiaforrásoknál is, annak ellenére, hogy igen erős az ország felett a napsugárzás.

Valami azért megmozdult, mint ahogyan azt a görög energiaszektort irányító LAGIE közölte: a cég adatai szerint az idén januárban 300 MW kapacitású napelemet helyeztek üzembe. Ez már több mint egyharmada a 2012-ben rendszerbe állított napelem-kapacitásnak, és februárban további 121 MW-ot szereltek fel.

Ajánlott tartalom

Percek alatt telepíthető napelemes rendszer? Piacra dobták!

Már árulják a 10 perc alatt telepíthető erkélynapelemes rendszert.