Google és az új napenergia technológia

A Google jól ismert a keresőmotor technológiájáról.

Viszont fontos számukra, hogy megújuló energiával hasznosítsák mindezt. A Google, egyik legújabb fejlesztése a tükör technológia, amely azt reméli, hogy nagyobb hatékonysággal hasznosítja majd a napenergiát.

A Google olyan technológiát használt fel, amely modern anyagokból készült tükör fényvisszaverő kialakításra összpontosít. Az új prototípus a felére csökkenheti a napenergia üzem építési költségeit. A termikus napenergia technológia magába foglalja egy anyag fűtését a napenergia által. A tükrök a napsugarait a forró anyagra összpontosítják. A hő gőzt termel, amely egy turbinát indít be.

“ A prototípus három éven belül ki lesz építve”, mondta Bill Weihl  a Goodle zöldenergia vezetője.

A Google egyike azon nagy vállalatoknak, amelyek energetikai beruházások után kutatnak. Ennek a célja, hogy a hosszú távú üzleti stratégiát gazdagítsa. A cégről azt gondolják, hogy hatalmas szén-dioxid kibocsátásért felelős, ezért szeretnének ezen változtatni, vagyis a zöld energia felé fordulás egy szebb képet mutathat a Google arculatáról.
A Google két energia vállaltba fektetett: – eSolar és a BrightSource. Ez a két cég ugyancsak része a Google tükör technológia kutatásának. Új hírek szerint az előbbi két vállalatnak is köze van ezekhez az új technológiákhoz.

google

Ajánlott tartalom

Ez lenne az első megterülő napelemes energiatároló rendszer?

A LUNA S1-et háztartási napelemes rendszerek számára dolgozták ki.