Giga szélpark épül

Hatalmas, négyszáz megawattos szélpark tervezését kezdte meg az Iberdola spanyol energetikai konszern a német Balti-tenger parti vizein.

Több hektáros, összesen 400 Megawatt teljesítményű szélpark kiépítését kezdte meg az Iberdola spanyol konszern a német partok mentén. A Balti-tenger parti vizeire tervezett offshore szélerőmű a konszern tervei szerint 2016-ben kezdi meg működését. A Wikinger elnevezésű szélpark a Westlich Adlergrund elnevezéső terület része, amelyet a német kormány kiemelt szélerőmű-építési területnek nyilvánított. Az Iberdola közlése szerint a projekt jelenlegi fázisában a konstrukciós tervek bemutatása és a környezeti hatástanulmányok elkészítése folyik, az infrastruktúra kiépítésének fázisa 2014-ben veszi kezdetét a konszern tervei szerint.

Ajánlott tartalom

Az elmúlt időszakban az atomenergia folyamatos fejlődésen esett át

Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.