Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Gazdag programok a Föld napja alkalmából az állatkertben

Gazdag programok a Föld napja alkalmából az állatkertben

Nem csak a Föld napján, azaz április 22-én, hanem egész jövő héten színes programokkal várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert. A Föld Fesztivál keretében a bolygónk és az élővilág védelméhez kapcsolódó foglalkozásokat, játékokat, bemutatókat számos egyesülettel és társintézménnyel együtt rendezik.

Az április 20-26. között, első alkalommal megrendezésre kerülő egyhetes programsorozat megvalósításában a házigazda mellett mások között a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Vadvédelmi Világalap (WWF), az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Levegő Munkacsoport, az Ökoszolgálat, az Országos Erdészeti Egyesület és az Ökocsiga Játszóház vesz részt – tájékoztatta az MTI-t Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője.

A Japánkertben interaktív élő társasjáték lesz, ahol a gyerekek az erdő lakóival ismerkedhetnek meg. A Főkaputól indul a több állomásból álló, a kert egész területére kiterjedő vetélkedő, amelynek témája Magyarország egyik legritkább gerinces állata, a rákosi vipera védelméhez kapcsolódik. A WWF klímasátrában – az Akváriumnál – mindenki számára kiderül, mit tehet az átlagember a klímaváltozás mérsékléséért. A MME standját a Majomház közelében kell majd keresni: madárhang felismerő vetélkedővel és más játékokkal várják a látogatókat. A Szavannakifutó sarkánál az Országos Erdészeti Egyesület munkatársai mutatják be, milyen fontosak az erdők mindannyiunk számára.  Az Emberszabású Majmok Házában, a Gorilla Éve programhoz kapcsolódó állomásnál kiderül, milyen veszélyek fenyegetik a legnagyobb testű majomfaj fennmaradását.

Lesznek olyan programok is, amelyek a hét során csak bizonyos napokon kerülnek megrendezésre. Április 25-én tartja az Állatkert a pedagógusok számára meghirdetett tavaszi nyílt napot, amelyen az intézmény szakemberei az igénybe vehető pedagógiai lehetőségeket mutatják be – tudta meg az MTI az Állatkert szóvivőjétől.

Ajánlott tartalom

Hogyan nyerhetünk villamosáramot a levegő nedvességtartalmából?

Rangos kutatóintézetként is működik a Massachusetts Műszaki Egyetem és ennek szellemében a tudományos világot mind több felfedezésükkel gazdagítják.