Füvesítés a metróban

Még a legmodernebb, legkorszerűbb metróállomáson is lehet még mit fejleszteni.

De képzelje el a meglepetést, hogy a helyi megálló hirtelen hatalmas zöld rétté változik! Nem túl régen az új-zélandi Auckland Britomart állomása zöld füves borítást kapott, az 1250 négyzetméteres kemény, hideg betonfelület plüss, r

Az átalakulás valójában a Meadow Fresh (mely Új-Zéland híres tejipari vállalata) reklámjának köszönhető. Azonban a forgatás alatt az állomást nem zárták le, így jó pár összezavarodott utas szembesült a nem mindennapi réttel.

Sajnos a forgatás után lebontották a zöld gyepet, a mező hip-hop eltűnt. Mindazonáltal a vonat- és metróállomásokat borító zöld fű gondolata további álmodozásra késztet, hiszen szép is lenne, ha utazás közben is a szabadban éreznénk magunkat – már amennyire ez lehetséges. Láttuk már a McDonald’s és a Starbucks környezettudatossá formálódását, ezért tényleg nincsen már semmi ok arra, hogy a tömegközlekedés ne lehetne kényelmes, pihentető és természetbarát.

Ajánlott tartalom

500 ezer forintos, komplett napelemes rendszert dobtak piacra

Az amerikai Zendure új AIO 2400 csomagja teljesen integrált erkélynapelemes rendszert kínál 800 watt teljesítménnyel, könnyű telepítéssel és intelligens vezérléssel.