Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Franciaország elektromos töltőállomásokat épít
Tudj meg többet: Elektromos autó

Franciaország elektromos töltőállomásokat épít

Franciaország arra hajt, hogy minél előbb elárasszák útjait az elektromos autók. Az ország most épp a legfőbb akadállyal szembesül: szükség van díjszabási infrastruktúrára.

Francia honban 2,2 milliárd dollárt költenek a töltőállomás hálózat kiépítésére.
Az adófizető pénze arra fog elmenni, hogy finanszírozza az első országos hálózat telepítését, de ezen túl, az ország az épületek tulajdonosaira rója majd a terhet.

A kormány 2012-re olyan új lakóházakat építene, amelyek esetében a hozzájuk tartozó parkolók rendelkeznének befogadó töltőállomásokkal. 2015-re a tervek szerint pedig megépülnének az irodaházakhoz tartozó hasonló parkolóházak is. Milyen gyors fordulat!
A francia környezetvédelmi miniszter szerint a flottaüzemeltetők csoportja jelezte, hogy a vásárlóerő mintegy 100.000-re rúg majd 2015-re, így a hálózat épp idejében épülne meg.

A projekt magába foglalja a Flinsi Renault létesítmény akkumulátor gyárának megépítésének előmozdítását is.

Ajánlott tartalom

Rekord szinten a hazai elektromos autó forgalomba helyezések

A negyedével csökkenő teljes piaci forgalom közepette nőtt az elektromos járművek részaránya az Európai Unióban az első negyedévben forgalomba helyezett új autók között - derül ki az európai autógyártó vállalatok szakmai képviselete, az ACEA kedden publikált jelentéséből.