Fradi- Újpest a vörösiszap-katasztrófa károsultak megsegítéséért

További pénzadományokkal támogatják a vörösiszap katasztrófa károsultjait a segíteni szándékozó emberek, de érkeznek tartós élelmiszerekből és ruhákból álló csomagok is. A Pest Megyei Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület a múlt héten nagyszabású adománygyűjtési akcióba kezdett, az összegyűlt felajánlások összértéke elérheti a 15 millió forintot – közölte Andorkó Tibor Gyula, az egyesület elnöke, parancsnoka. Az adományt szombaton indítják útnak Ajkára és Devecserre rendőri kísérettel.

Közel hárommillió forint gyűlt össze a vörösiszap-katasztrófa okozta károk enyhítésére a Megasztár5 jótékonysági felhívására. A TV2 a Nemzeti Kármentő Alap számlaszámára utalja a 2 827 350 forintot – közölte Koltay Tamás szóvivő. A csatorna a legutóbbi Megasztár adás befejezéséig beérkező minden egyes szöveges üzenet után 50 forintot ajánlott fel a károk enyhítésére. Egymillió forintot utal a B. Braun cégcsoport a vörösiszap katasztrófa áldozatainak megsegítésére létrehozott Nemzeti Kármentő Alap számlaszámlára.
A Balaton-felvidéken lévő Nagyvázsony önkormányzata helyet biztosított az Ökumenikus Segélyszervezetnek, s a faluban már három mikrobusznyi, főleg tartós élelmiszerekből és ruhákból álló adományt gyűjtöttek össze – tájékoztatta Fábry Szabolcs, Nagyvázsony polgármestere az MTI-t, hozzátéve: ő egy devecseri családot fogadott be, az édesanya harmadik gyermekét várja. Kedden 12 önkéntes vázsonyi lakos ment Devecserbe segíteni a kárelhárításban, az önkénteseket az Ökomenikus Segélyszervezet látta el védőfelszereléssel és munkaeszközökkel.

Egykori válogatott labdarúgók is játszanak majd azon a jótékonysági mérkőzésen, amelyet szerdán 18 órakor rendeznek Pápán, a Perutz Stadionban – tájékoztatta Kovács Erika, a Veszprém megyei önkormányzat és a megyei védelmi bizottság sajtófőnöke kedden az MTI-t. A mérkőzésre a belépőjegy – adományként a vörösiszap katasztrófa áldozatainak – egységesen 1000 forint lesz. A focimeccsen a Ferencváros és az Újpesti TE egykori labdarúgói – zömében volt válogatottak – játszanak egymás ellen.
A mérkőzést Szűcs Lajos, a Lombard Pápa csapatkapitánya, volt válogatott kapus és Hrutka János, a Ferencváros és az Újpest egykori válogatott futballistája szervezte. Pályára lép a többi között – Szűcsön és Hrutkán kívül – Lipcsei Péter, Vincze Ottó, Hajdú Attila, Kovács Zoltán, Mészöly Géza és Véber György. A jótékonysági rendezvény fővédnöke Schmitt Pál köztársasági elnök.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.