Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Főpolgármesteri Kabinet: támogatás a zöldfelületi programnak

Főpolgármesteri Kabinet: támogatás a zöldfelületi programnak

Támogatta a Főkert Zrt. által előterjesztett zöldfelületi programokat hétfői ülésén a Főpolgármesteri Kabinet; a programokra és a fejlesztésekre egymilliárd forintot különített el a Fővárosi Közgyűlés idei költségvetésében – ismertette a kabineten elhangzottakat Nyáry Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Ennek alapján idén elvégzik a Városligeti körút és a tó közötti park rekonstrukcióját, új, gördeszkás játszóteret alakítanak ki a Városligetben, új játszóeszközöket helyeznek ki a Köztársaság térre és a Vérmezőre, valamint felújítják a Nehru parkot – mondta.    Ugyancsak ebből az összegből rózsakertet alakítanak ki a Szent István parkban, rendezik a margitszigeti Domokos Apácakolostor környezetét, és a csatornaépítés befejezését követően a korábbinál szebb zöldfelületet alakítanak ki a budai felső rakpart Batthyány tér és Erzsébet tér közötti szakaszán.

Létrehoznak egy százmillió forintos keretet is, amelyre – a Fővárosi Környezetvédelmi Alapon keresztül – civil szervezetek  és társasházi lakóközösségek pályázhatnak saját zöldfelületi-fejlesztési elképzeléseikkel. A pályázóknak 25 százalékos önrészt kell biztosítaniuk – mondta.

Ajánlott tartalom

Kiderült: egészségesebb a tücsök, mint a narancslé

Először mérte meg az ehető rovarok antioxidánsszintjét egy tanulmány, s mint kiderült, a szöcskék és selyemhernyók annyi antioxidánst tartalmaznak, mint a friss narancslé - olvasható a Phys.org tudományos hírportálon.