Folyton lemerül a mobilja? Töltse fel szobanövénnyel!

A telefontöltők nem éppen hosszúéletűek és áram nélkül még csak használni sem tudjuk őket. Kivéve a legújabb találmányt!

A Bioo Lite készítőit egyetlen gondolat ihlette, ami így hangzik: “Ha a növények fenn tudták tartani magukat a múltban, akkor városainkat is tudják táplálni a jövőben.” A teljesen öko telefontöltő a fotoszintézis energiáját használja ki, hogy fel tudja tölteni a telefont. A virágcserép aljában élő különböző mikroorganizmusok lebontják a vegyületeket, amit a növény a fotoszintézis során elektronokká alakít. Ez pontosan elég energia ahhoz, hogy kétszer-háromszor feltöltse a telefont egy nap. Bármilyen növény, talaj és öntözés alkalmas, ráadásul minden készülék csatlakoztatható hozzá, aminek USB csatlakozós a töltője. Decembertől pedig már bárki megvásárolhatja.

forrás: blikk.hu

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.