Folytatódik a Ne csomagolj! kampány

Idén karácsonykor is folytatódik a Ne csomagolj! kampány a természet védelme érdekében.

Az akció lényege, hogy a környezetbarátok ne csomagolják karácsonyi papírba az ajándékokat, hanem kössék át egy szimbolikus zöld szalaggal, ezzel is hozzájárulva a fák és a természet megmentéséhez – közölte a Greenpeace szerdán az MTI-vel.
A kezdeményezés tavaly indult, és 10 nap alatt több százezer emberhez jutott el, mások között Till Attila, Szabó Győző, Nagy Ervin, Zséda, Zoób Kati és Pataki Ági is a mozgalom mellé állt.
Évente 100 ezer tonna karácsonyi csomagolópapír fogy Európában, amely közel 600 ezer fa kivágását jelenti. Ez pontosan 1,2 milliárd négyzetméter papír, amellyel akár két és félszer be lehetne borítani Budapestet.
A Ne csomagolj akciót a Facebook-on és a Twitteren követhetik az érdeklődők, így naponta értesülhetnek arról, hogy hányan csatlakoznak a mozgalomhoz, és ki milyen alternatív ötlettel rukkol elő.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.