Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Klímaváltozás / Föld órája – Keresik a megmozdulás magyar fővárosát
Keresik a Föld órája magyar fővárosát: a címet az a magyar település viselheti a Természetvédelmi Világalap (WWF) szerint, ahonnan a legtöbben regisztrálnak a www.foldoraja.hu oldalon március 31-ig.

Föld órája – Keresik a megmozdulás magyar fővárosát

Keresik a Föld órája magyar fővárosát: a címet az a magyar település viselheti a Természetvédelmi Világalap (WWF) szerint, ahonnan a legtöbben regisztrálnak a www.foldoraja.hu oldalon március 31-ig.

Miután a település regisztrált a foldoraja.hu weboldalon, a lakosoknak egyenként is jelentkezniük kell a honlapon március 31-én 20 óra 30-ig. A WWF Föld Órája Főváros címet az a város, község vagy falu nyeri el, amelynek arányaiban legtöbb lakója csatlakozik – közölte a WWF Magyarország kedden az MTI-vel. A mozgalom részeként 2011-ben számos nagyváros vállalta tartós környezetkímélő megoldások bevezetését. Sydney – az esemény alapító városa – utcáin és parkjaiban LED-es közvilágításra váltott, a kolumbiai Medellínben az elmúlt három év alatt 337 ezer fát ültettek és parkokat alakítottak ki a folyók vízgyűjtő területein. Svédország városai a néhány évtizeden belüli zéró szén-dioxid-kibocsátás elérését tűzték ki célul. Malmö nyújtotta be a legátfogóbb és leghitelesebb tervet, így eddig ez a város volt a Föld órája svéd fővárosa. A kínai Senjangban 38 ezer hektárnyi terület újra-erdősítését vállalták, Szecsuan tartomány fővárosában, Csengduban pedig 60 ezer darab olcsón, bárki által kölcsönözhető biciklit és ezer kölcsönző központot ígértek, hogy ezzel bírják rá a lakosságot az energiatakarékosabb életmódra.

A WWF Föld órája a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságára hívja fel a figyelmet. A szervező WWF arra kéri a résztvevőket, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este 20 óra 30-tól egy órára világszerte kapcsolják le a világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket. Az akcióhoz tavaly 5251 város csatlakozott világszerte, Magyarországon 72 település regisztrált. Az akció tavaly új elemmel bővült: ennek lényege, hogy szülessenek fogyasztáscsökkentési, környezetvédelmi fogadalmak az év többi napjára is.

Ajánlott tartalom

Új környezetbarát csomagolótermékek a SPAR-nál!

Környezetbarát szendvicscsomagolókkal és ételtárolókkal bővült az INTERSPAR hipermarketek termékköre. Az áruházlánc folyamatosan frissíti az élelmiszerek csomagolására és tárolására szolgáló, „zöld” megoldásait.