Föld Órája 2013

A WWF 2013. március 23-án hetedik alkalommal szervezi meg a világ legnagyobb környezetvédelmi akcióját, a Föld Óráját, amikor egy órára ismét sötétségbe borul Földünk.

A globális kezdeményezés során 20 óra 30 perckor környezettudatos emberek milliárdjai, vállalatok, intézmények és önkormányzatok ezrei kapcsolják le a világítást, hogy felhívják a figyelmet a globális éghajlatváltozás és a túlzott energiafogyasztás problémájára. A WWF Magyarország sikeres gyertyagyűjtő akciója során közel 1400 régi gyertyát, viaszmaradványt és gyertyacsonkot gyűjtött össze. Ennek köszönhetően 104 kilogrammos, 5 méteres óriásgyertyát öntött ki. A viaszóriást Erőss Zsolt hegymászó, az OzoneNetwork saját gyártású műsorának az OzoneGPS-nek műsorvezetője gyújtja meg a március 23-án 19 órakor kezdődő nyilvános lekapcsoló eseményen. A gyertyagyújtásban segédkezik majd Cseh Laci, Fenyő Iván, Kovacsics Anikó és Szalóki Ági is.

Az OzoneNetwork pénteki Egyenlítő c. műsorának vendége Molnár- Baji Éva a WWF Magyarország Pr managere elmondta a Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.