Föld napja – Több mint 60 ezren szedtek szemetet országszerte

Több mint 60 ezren vettek részt a Magyar Közút Tegyünk együtt útjaink tisztaságáért elnevezésű országos szemétgyűjtési akciójában a Föld napja alkalmából hétfőn.

Az ország mintegy ezer kijelölt helyszínén közintézmények, civil szervezetek, iskolák dolgozói, tanulói és a közútkezelő önkéntesei – az előzetes becslések alapján – legalább 10-12 ezer köbméternyi szeméttől szabadították meg a közutak közvetlen környezetét. A több mint 60 ezer önkéntes közel egy időben gyűjtötte a szemetet országszerte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által üzemeltetett mintegy 30 ezer kilométeres közúthálózat mellett. A legtöbb aktivista ezúttal Pest, Komárom-Esztergom és Vas megyékben tevékenykedett – közölte a közútkezelő társaság hétfőn az MTI-vel. A szervezet nemcsak az összegyűjtött hulladék elszállításáról gondoskodott, hanem a hulladékgyűjtéshez szükséges láthatósági mellényt, védőkesztyűt és a szemeteszsákot is biztosította a csatlakozók számára. Az eddigi 9 akcióban összesen mintegy 390 ezer önkéntes több mint 60 ezer köbméternyi szemetet gyűjtött össze országszerte.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.