Föld napja – Örökbe fogadta a szomszédságában lévő parkot az iskola

Örökbe fogadta a mellette lévő Gólya parkot a szolnoki Műszaki Szakközépiskola Gépipari Tagintézménye a Föld napja alkalmából.

A diákok a különleges vállalás szerint a jövőben kiemelten figyelnek a közkedvelt parkra, azt rendszeresen gondozzák, takarítják – jelentette be a Tisza-parti város polgármestere az immár gazdára talált közterületen csütörtökön tartott sajtótájékoztatón.
Szalay Ferenc elmondta: a város vezetése a Föld napja apropóján arra kérte az oktatási intézményeket, hogy közvetlen környezetüket a diákok takarítsák ki.
Az iskolák mindegyike partnernek bizonyult a kezdeményezés valóra váltásában, tevékenységüket eszközökkel, kukazsákokkal és kesztyűkkel a város tisztaságának egyik fő felelőse, a Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. segítette.

A Gólya park melletti középiskola vállalása mégis kiemelkedik a többieké közül – fogalmazott az elöljáró. Az intézmények sorába megemlítette még a Széchenyi Körúti Általános Iskolát, amely bokrokkal, virágokkal ültette körbe az épületét. A munkába a pedagógusok és tanulók mellett a szülők is besegítettek.
Szalay Ferenc kitért arra, hogy Szolnokon az elmúlt két-három évben példamutató összefogás alakult ki a szép környezetért, egy többen érzik magukénak az új körforgalmakat, parkokat, játszótereket. Mindez bizonyítja, hogy erősödik az itt lakókban a lokálpatriotizmus érzése – tette hozzá.
Bejelentette: a Szolnok Épül program és város-rehabilitációs pályázatok révén újabb tereket, parkokat alakítanak ki. Megemlítette, hogy a Tisza felett átívelő, és most épülő gyalogoshíd városi hídfőjénél egy gyönyörű tér lesz, és hasonló épül a szandaszőlősi városrészben is.

Ajánlott tartalom

Bécs: Ingyenes társkereső méheknek és virágoknak

Alsó- és Felső-Ausztria után már Bécsben is működik a társkereső szolgáltatás méheknek és virágoknak. A kertészek, borászok és más földtulajdonosok bejelenthetik, hova várják a méheket, a méhészek pedig egy időre odaköltöztethetik a méhkasaikat.