Föld Fesztivál kezdődött az Állatkertben

A Föld napjához kapcsolódó Föld Fesztivál keretében egyhetes programsorozattal várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert hétfőtől vasárnapig.

A fesztivál voltaképpen az április 22-i Föld napja egyhetes programsorozattá kibővített változata, amelynek során elsősorban tanulmányi csoportokat, de családokat is várnak a városligeti intézménybe. Hétfőtől péntekig minden nap kincskereső játékkal, egy több állomásból álló vetélkedővel várják a gyermekeket. Hétvégén az Ökocsiga Játszóház nyújt lehetőséget a játékra és az ismeretszerzésre. A fesztivál ideje alatt az intézmény számos partnere is képviselteti magát. Egész héten működik az Országos Erdészeti Egyesület standja, ahol az erdők világát ismerhetik meg az érdeklődők. Pénteken, szombaton és vasárnap a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani Egyesület is működtet majd egy-egy állomást az állatkertben és a közönség megismerkedhet az Ipolytarnócon fellelt őslények világával is. Emellett hétvégén az Öthét Egyesület jóvoltából a szelektív hulladékgyűjtésről is számos érdekességet tudhatnak meg a látogatók.

Az egyhetes rendezvénysorozat vasárnap a pedagógusok számára rendezett hagyományos nyílt nappal zárul, amelynek során a tanárok, tanítók és óvópedagógusok részletesen megismerkedhetnek az állatkert által kínált pedagógiai lehetőségekkel. A programok mellett az intézményben rengeteg további látnivaló is akad, hiszen az elmúlt hetekben számos állatkölyök született: többek között makik, vízidisznók, szurikáták és két zsiráfborjú.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.