Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Föld Fesztivál kezdődött az Állatkertben

Föld Fesztivál kezdődött az Állatkertben

A Föld napjához kapcsolódó Föld Fesztivál keretében egyhetes programsorozattal várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert hétfőtől vasárnapig.

A fesztivál voltaképpen az április 22-i Föld napja egyhetes programsorozattá kibővített változata, amelynek során elsősorban tanulmányi csoportokat, de családokat is várnak a városligeti intézménybe. Hétfőtől péntekig minden nap kincskereső játékkal, egy több állomásból álló vetélkedővel várják a gyermekeket. Hétvégén az Ökocsiga Játszóház nyújt lehetőséget a játékra és az ismeretszerzésre. A fesztivál ideje alatt az intézmény számos partnere is képviselteti magát. Egész héten működik az Országos Erdészeti Egyesület standja, ahol az erdők világát ismerhetik meg az érdeklődők. Pénteken, szombaton és vasárnap a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani Egyesület is működtet majd egy-egy állomást az állatkertben és a közönség megismerkedhet az Ipolytarnócon fellelt őslények világával is. Emellett hétvégén az Öthét Egyesület jóvoltából a szelektív hulladékgyűjtésről is számos érdekességet tudhatnak meg a látogatók.

Az egyhetes rendezvénysorozat vasárnap a pedagógusok számára rendezett hagyományos nyílt nappal zárul, amelynek során a tanárok, tanítók és óvópedagógusok részletesen megismerkedhetnek az állatkert által kínált pedagógiai lehetőségekkel. A programok mellett az intézményben rengeteg további látnivaló is akad, hiszen az elmúlt hetekben számos állatkölyök született: többek között makik, vízidisznók, szurikáták és két zsiráfborjú.

Ajánlott tartalom

30 kutyatetemet találtak Hajdúsámsonnál, a rendőrség nyomoz

Kutyatetemeket találtak Hajdúsámson mellett, a rendőrség állatkínzás gyanúja miatt nyomoz - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.