Fogyóban Kína türelme a napelem-háborúban

Retorziókat helyezett kilátásba az Európai Unióval szemben Kína, amennyiben realitássá érik a kínai napelemekkel szembeni átmeneti védővám.

Jelenleg is folyamatban van az EU eddigi legnagyobb anti-dömping vizsgálata, mely az európai piacot elárasztó kínai napelem exportot célozta meg. A várakozások szerint május végére születhet meg az eredmény, illetve a döntés, bevezetésre kerülnek-e az európai gyártókat védő átmeneti vámrendelkezések, írja az agrarszektor.hu. A hónapok óta tartó kereskedelmi vita legújabb fejezeteként Karel De Gucht európai kereskedelmi biztos követelt nagyobb részesedést a kínai telekommunikációs hálózati felszerelés piacából, ami a jelek szerint az utolsó csepp volt a jelenlegi eljárással szemben is komoly kifogásokat támasztó Kína poharában. Kínai diplomaták privát megbeszélések folyamán finoman szólva is inkorrektnek nevezték a követelést, hangsúlyozták, hogy az ilyen viták elképesztően gyorsan aláássák a Kína és az Unió közti kölcsönös bizalmat, és amennyiben előbbi számára kedvezőtlen véget ér az anti-dömping vizsgálat, úgy az EU komoly gazdasági válaszcsapásokra számíthat.

Ajánlott tartalom

Sikeresen lezárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció

Sikeresen zárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) vasárnap az MTI-vel.

Nincs hozzászólás

  1. Amikor a citrom fagyi viszanyal…:DDD

    Az EU nevu oskovulet nem egyeb, mint nehany erdekcsoport lestrapalt jatszotere…viszont ezeknek az erdekcsoportoknak a sulya eltorpul a kinai elvtarsakehoz kepest, igy a harc mar akkor eldolt, amikor meeg el sem kezdodott…;DD

    Majd ha a gagyi adidas es haszonleso tarsai ujra rendes berert, Europaban keszittetik az ocskasagaikat (az araban ez benne van;), akkor lehet pofazni, es meguszni a kinai helytartokat…;DDDD