Fluxuskondenzátor helyett elektromos Delorean jön

Az ikonikus Delorean Motor Company viharos múltra tekint vissza, de eljött a bosszú ideje, ezért bejelentették a Vissza a Jövőbe filmekből jól ismert modell elektromos változatát.

A cég nemrég mutatott be egy prototípust, a DMC-12 Ev-t a DMC Texas Open House keretein belül. Sajnos nincs benne flukszuskondenzátor, de így sem szégyenkezhet a 260 lóerős motorjával, mely segítségével 201 km/h-s sebesség elérésére képes. Sajnos az első legyártott modell csak 2013-ban fog megjelenni az utakon. Az elektromos sportkocsik manapság ellepik a piacot, ugyanis bebizonyosodott, hogy le tudják győzni sebességben a benzinfaló társaikat. A DMC-12 Ev is csatlakozik ehhez a csapathoz néhány stílusos elemmel. Lítium-ion akkumulátorok látják el energiával az autót, melynek a motorja alacsonyan van beépítve, hogy jobban tapadjon a kocsi az útra.

delorean

delorean

Azt még nem tudjuk, hogy egy töltéssel mekkora távolság megtételére lesz képes, de az ára 90-100 ezer dollár körüli lesz. A belső bőrből lesz, és a legmodernebb technológiával lesz felszerelve. Határozottan nem retro megközelítés a cél. Az újraindított Delorean Motor Company az Epic EV-vel karöltve dolgozik, hogy ez az álomautó minél előbb elkészüljön.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.

Nincs hozzászólás

  1. Ez aztán a technika!

    Mondtam 23 évvel ezelőtt…

    Hollywood ezzel célba talált anno

    csak ne egy ilyen 110éves akkus , varrógépmotort rakj bele!

    egyébként helyesen :flukszuskondenzátor

    🙂