Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért

A Város- és Faluvédők Szövetsége országos pályázatot hirdet 8-18 éves fiatalok számára. Mint 17 éve minden évben, ismét arra kíváncsiak:

2010. jan. 1. – 2010. febr. 15.
országos pályázat

MIT GONDOLSZ? MIT LÁTSZ? MIT SZERETNÉL? MOST MUTASD MEG
Melyik az a nevezetes épület, emlékmű, szobor, népi emlék, síremlék, épített vagy természeti érték a lakóhelyeden, településeden, amelyre a legbüszkébb vagy? Melyik az a régi tárgy, megőrzésre érdemes ipartörténeti vagy közlekedési emlék közvetlen környezetedben, amit szeretnél, ha mindenki megismerne? Írd meg, vagy rajzold le nekünk, és mi kiállítjuk!

1. AZ ÉN VILÁGOM. Behunyom a szemem, és elképzelem, de jó lenne, ha ilyen lenne a környezetem évek múlva…
2. MESÉLŐ KÖVEK. Környezetemben számos olyan értékes építmény magasodik, vagy bújik meg (templom, emlékmű, utca részlet, régi házikó…) amire büszkék vagyunk, amit neked is látnod kell…
3. MESÉLŐ TERMÉSZET. A természet körülölel minket, pedig néha észre sem vesszük. Milyen szép mögöttünk a park, az előttünk kanyargó patak, a távolba vesző hegy, vagy az út szélén nyíló virág. Neked is szeretném megmutatni, hogy lásd és óvd te is ezt a csodát…
4. MESÉLŐ SZERSZÁMOK. Már régen elfelejtettük, nagyszüleink milyen mesterségeket űztek és milyen remek szerszámokat, tárgyakat hoztak létre. Én most utána jártam, figyelj csak…

Ha a fenti témák közül valamelyik megtetszett, úgy mutasd be, hogy azt megismerje és megértse a legjobb barátod, de az is, aki tőled távol a “net” előtt ül. A szüleid a másik szobában, vagy akár egy arra tévedt turista, akinek te mesélsz először ezekről a dolgokról…
Bátran fogalmazd meg gondolataidat akár képzőművészeti alkotásban, akár versben, akár prózában, akár egy CD-re rögzített zenei alkotásban.
Az írásos pályamunkáknál nem könyvszagú leírásokat várunk, hanem önálló megfigyeléseket, önálló véleményeket (Amennyiben lehetőségetek van rá, kérjük digitálisan is küldjétek el pályamunkátokat!) Az írásos pályaművek terjedelme 5-15 A/4-es oldal lehet mellékletek nélkül. A pályaművek értékét növelhetik a témához kapcsolódó fotók, rajzok, térképvázlatok.
A képzőművészeti pályázatok tetszőleges technikával (rajz, festmény, batik, tűzzománc, linó- és fametszet, makett stb.) készülhetnek. Pályázni lehet egyénileg és csoportosan is.

A pályázatok elbírálása korcsoportonként, kategóriánként és témakörönként külön-külön történik.
A pályázatokon kérjük olvashatóan a pályázó nevének, iskolája nevének, címének, vagy lakcímének, életkorának és a pályázott témakör sorszámának, a mű címének a feltüntetését, e-mail címet ha van, a és a pályázat évét (2009.)
A pályázati felhívást add tovább minél több barátodnak, ismerősödnek!
A pályázatok benyújtási határideje: 2010. február 15.
A határidő lejárta után beérkező munkák elbírálására nincs lehetőség! Kérjük a határidőt betartani!
Az át nem vett ajándékok kipostázása nem áll módunkba, azokat előzetes telefonos megbeszélés alapján a Szövetség irodájában vehetik át!
Amennyiben a pályázatokat szeretnétek visszakapni, kérjük a pályázati anyagotokon tüntessétek fel!
(A visszakért pályázatok átvételére a Kiállítás után a Szövetség irodájában van lehetőség előzetes telefonos megbeszélés alapján.)

Cím: Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) 1126 Budapest, Szoboszlai u. 2-4.
Sok értékes díj, könyv kerül szétosztásra.
A LEGJOBBAK pedig egy remek csapatban, egy pompás helyen, érdekes értékőrző munkában vehetnek részt jövő nyáron a VFSZ által szervezett Országos Ifjúsági Örökségvédő Táborban!
A pályázatok értékelésére 2010 tavaszán kerül sor, a díjátadó ünnepség várhatóan 2010 április-májusában lesz.

A pályázatokkal kapcsolatban bővebb felvilágosítás a szövetség irodájában:
Tel.: 06-30-49-109-31, illetve e-mailen: hungarianostra@tvnetwork.hu

Ajánlott tartalom

Vonzó célt jelenthetnek a falusi csokos településeken levő házak jövőre

Vonzó lokációnak számíthatnak jövőre az ingatlanpiacon a falusi csokos települések, három gyerek vállalásával akár 46 millió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a családok - közölte az ingatlan.com csütörtökön az MTI-vel.