Félmillió elérendelés már biztosan érkezett a Tesla Cybertruckra

A Tesla a bemutató utáni hetekben közölt adatok óta hallgat arról, hogy pontosan hány előrendelést kaptak az érkező pickupjukra.

A novemberben bemutatott modellnek nem sikerült első látásra belopózni minden újságíró és érdeklődő szívébe, aminek legfőbb oka a megosztó dizájn, írta teslasok.hu . Mégis, az első hétben már 250 ezren tették le az alacsony, 100 dolláros foglalót a Cybertruckra. Ez az utolsó hivatalos adat, ami a Teslától érkezett, ám a rajongók és a részvényesek saját maguk is számolják az érdeklődést. Az előrendelések kódjából kikövetkeztették, hogy a Tesla már túlléphette a félmilliót is, vagyis egészen pontosan 522 ezeren jelentkeztek, hogy felülnének a Cybertruck-vonatra. Az adatokat a cybertruckownersclub.com-on jegyzik, ahol továbbá az is kiderül, hogy továbbra is kicsi az érdeklődés a legolcsóbb, egymotoros változatra, amelyet szerintük a megrendelők 17%-a választ csupán. A két- és hárommotoros verziók továbbra is egyenlően osztoznak az érdeklődésen. A becslések szerint a teljesen önvezető rendszer szoftveres feloldására szolgáló extra, vagyis a Full Self-Driving csomag is sikeres, hiszen a megrendelők akár 75%-a is kérheti az opciót. A Cybertruckownersclub szerint így, közel három hónappal a leleplezés után is napi több mint 5000 előrendelést jegyez a Tesla. A kereslet alapján a két- és hárommotoros változat gyártását 2021 végén kezdi majd meg a Tesla, míg a legolcsóbb, egymotoros Cybertruckok 2022 végén érkeznek.

 

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.