Félmilliárdos ökoturisztikai fejlesztés Nógrád megyében

Négy Nógrád megyei helyszínen, Balassagyarmaton, Hollókőn, Diósjenőn és Szendehelyen közel félmilliárd forintos beruházással valósít meg ökoturisztikai fejlesztéseket az Ipoly Erdő Zrt. – tájékoztatta a társaság az MTI-t pénteken. A zrt. az Észak-Magyarországi Operatív Program pályázatán elnyert 484,4 millió forintból valósítja meg a beruházásokat.

A balassagyarmati Nyírjesen, a város legnagyobb zöldfelületén bemutató látogatóközpontot, tanösvényt, vadasparkot és erdei játszóteret alakítanak ki, és elvégzik az akadálymentesítést is.
A börzsönyi kirándulások egyik kedvelt kiindulópontján, Diósjenőn új kirándulóhelyet alakítanak ki a látogatóközponttal, foglalkoztató épülettel és kiállítótérrel. Botanikus kert, tanösvény és állatsimogató is segíti majd a természet közvetlen megismerését.
A világörökségi Hollókő központjától mintegy fél kilométerre, a Rimócra vezető erdei út mellett alakítják ki a már működő erdészeti kiállításhoz kapcsolódó tanösvényt, amelynek révén az erdő, a növények és állatok világát ismerhetik meg a látogatók.
Európai színvonalú látogatóközpontot építenek Szendehely katalinpusztai településrészén, ahol erdei sportpálya, játszótér és szabadtéri foglalkoztató is épül.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.