Fellegi : Ha nem bővítik Paksot, megduplázódnak az energiaárak

Az LMP szerint a paksi atomerőmű bővítése helyett a megújuló energiaforrások elterjesztésére lenne szükség. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter szerint viszont, ha nem bővítik Paksot, megduplázódnak az energiaárak – hangzott el a “Tárcatükör a Közgázon” elnevezésű közpolitikai beszélgetésen.

Scheiring Gábor LMP-s országgyűlési képviselő szerint az atomenergia költsége a jövőben nőni fog, ezért a paksi erőmű bővítése helyett hatékonyságjavításra és a megújuló energiaforrások használatának növelésére kellene a bővítésre szánt több ezermilliárd forintot fordítani írja az inforadio.hu. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter szerint viszont, ha nem bővítik a paksi atomerőművet, akkor ki kell váltani az atomenergiát Magyarországon, ami számítások szerint 100 százalékos energiaár-növekedést okozna. Fellegi Tamás arról is beszélt, hogy a német döntés, miszerint 2022-ig bezárják az atomerőműveket, csak Németországban 450 milliárd eurónyi infrastrukturális beruházást igényel, és az orosz gáztól való még erősebb függést eredményezi.

Ajánlott tartalom

500 ezer forintos, komplett napelemes rendszert dobtak piacra

Az amerikai Zendure új AIO 2400 csomagja teljesen integrált erkélynapelemes rendszert kínál 800 watt teljesítménnyel, könnyű telepítéssel és intelligens vezérléssel.

Nincs hozzászólás

  1. Nem tökölnikell hanem cselekedni !
    Egyszerű intézkedéssekkel drasztikussan csökenthető az energia felhasználás. Mai trend hogy az emberi energia drága !? Manapság a cégek mindent megtesznek azét hogy dolgozóik létcámát a lehető legkevesebre csökencsék, ez automatizálással érikel ez pedik energiafaláshoz vezet esetek nagyrészében nagyobb a gépek energia felhasználása mint az adott dolgozó bére az adott időszakra. Dehát a hatékonyság a lényeg és a statisztika ! KB 15 éve hasonló energifelhasználéssal 6 gép dolgozott 18 emberrel , manapság 2 gép 4 emberrel ugyanazt az energiafelhasználást produkál, maradék 12 ember munkanélküli.