Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Életmód / Félidejéhez érkezett a tavaszi Bam!

Félidejéhez érkezett a tavaszi Bam!

Bringásreggelit tartottak az ország 12 pontján.

8267 regisztráló,675 ezer megtett kilométer,14 millió forintnyi megspórolt benzinpénz a kampány eddigi mérlege. Félidejéhez érkezett az 5 hetes tavaszi Bringázz a munkába! kampány. A Magyar Kerékpárosklub április 19-én az ország 12 pontján bringásreggelivel ünnepelte a kerékpárral közlekedőket. Az április eleje óta tartó kampányban eddig 8267 fő vett részt, ők 52 426 alkalommal mentek bringával a munkába. Az eltelt időszak alatt a kerékpárral közlekedők 675 ezer kilométert megtéve megkerülték a Holdat, ezzel 125 tonna Co2 kibocsátásától kímélték meg a légkört és 15 millió kalóriát (kcal) égettek el. A játékra még most sem késő jelentkezni a kampány május 8-ig tart, így még bárki csatlakozhat, aki értékes nyereményekért szeretne tekerni.  A kerékpározás ünnepén Hajós András, Hegedűs D. Géza, Király Júlia, Németh Juci és Németh Lajos Bam! nagykövet is részt vett a reggelik kiosztásában! A 12 helyszínen több ezer péksütemény és üdítő fogyott. A budapesti 4 helyszín mellett Érden, Kecskeméten, Szegeden, Miskolcon, Debrecenben, Pécsett, Győrött és Sopronban kaptak péksüteményt a kerékpárral közlekedők.

 
Budapesten 2006-2010 között megduplázódott a kerékpárral közlekedők száma, ezen belül a hétközben bringázók száma megháromszorozódott, a növekedés mára az ország minden pontján kimutatható. A 2007 óta tartó Bringázz a munkába! kampánynak és a Magyar Kerékpárosklub szakmai munkájának fontos szerepe van abban, hogy évről évre többen választják a kerékpárt közlekedési eszköznek, hiszen a kampány minden évben több mint 20 ezer munkába járót ösztönöz arra, hogy legalább a tavaszi és őszi kampányidőszakban kerékpárral járjon munkahelyére.
Az idei kampány egyik fő újdonsága az a Facebook alkalmazás http://apps.facebook.com/bamunkaba/, amely folyamatosan mutatja, hogy a Bam! közösség összesen mekkora távolságot tett meg, és jelenleg milyen távolságra van a Holdtól. A cél, hogy a kampány végére megtegyék az oda-vissza közel 800 ezer kilométeres távot.

 
A Bam! kampány mindenki számára nyitott és ingyenes. A részvételhez nem kell mást tenni, mint a kampányidőszakon belül regisztrálni a bam.hu oldalon. A kampányidőszakban minimálisan előírt 8 kerékpáros munkába menetelt a bam.hu honlapon található közlekedési naplóba kell regisztrálni, aki ezt megteszi annak az elismerés mellett garantált ajándék is jár. Ebben az évben is értékes kerékpárokat, kerékpáros vásárlási utalványokat, wellness hétvégét, kerékpáros kiegészítőket nyerhetnek a kampány aktív résztvevői. A játék fődíjait a legtöbbet tekerő vállalatok és egyetemek, illetve iskolák csapatai kapják, de értékes nyereményeket sorsolunk ki az egyénileg tekerők, a legnépszerűbb Bam! Facebook csapat számára, különdíjat pedig az öltönyben/kosztümben kerékpározók között is.

Ajánlott tartalom

Műanyagszeméttel van tele a tengeri madarak fészke

Műanyagszeméttel van tele a tengeri madarak fészke: a szakértők szerint 80 százalékukban megtalálható a hulladék.